Snus i bloggenElefant-trikset steg for steg

Elefant-trikset er når hunden står med forbeina på en bok/boks e.l., mens bakbeina går i sirkler rundt. Akkurat som elefanter på et sirkus. 

Slik ser det ut når Chanel gjør det:Her trenger du klikker, godbiter, en musematte/post it lapp til target, og en boks/bok e.l. (Klikker er ikke nødvendig hvis du ikke er vant til det, et "bra!" på riktig sted gjør samme nytten.)

  1. Det første man gjør, er å lære hunden å touche musematta/post it lappen. Legg den ned på gulvet, klikk først når hunden ser på den, så når hunden snuser på den, så når hunden trår på den med en fot, så når hunden trår på den med to føtter. Hvis hunden din trår på den med en gang, må du ikke innom alt, du må følge hundens tempo. 
  2. Når hunden er trygg på dette, finner du frem boka, legger den ned på gulvet med musematta oppå. Hvis hunden din tar poenget og tråkker oppå musematta med en gang, er jo det fint. Hvis ikke tar du samme fremgangsmåte som over, først klikke for at den ser, så snuser, så en labb, så to labber. Hvis du ser hunden er usikker, vil jeg anbefale å bruke en lav, solid bok, slik at den ikke sklir eller bråker. Du vi jo ikke at hunden skal bli redd for å gjøre dette!:)
  3. Bruk litt tid på å klikke inn det at hunden skal stå på to bein oppå boka for å få godbit. Vent gjerne lenger og lenger med å klikke, slik at hunden blir vant til å stå der litt. Den skal ikke bare jumpe på og av. Når hunden kan dette, kan du jo også øve på å legge på et kommando ord for å gå opp på boka, og fra lenger avstander. 

  4. Når hunden har blitt trygg på å stå med frambeina på boka, stell deg ved siden av hunden, samme vei som hunden. Jeg er vant til å jobbe med hunden på venstre side, så jeg stilte meg på hundens høyre side. Belønn hunden når den står rolig ved siden av deg, fremdeles med forbeina på boka. Går den av når du steller deg ved siden av den, kan du begynne å klikke når du står lenger fra (og den har beina på boka) og klikke deg gradvis nærmere. 

  5. Når hunden er trygg på å stå med forbeina på boka med deg rett ved siden av, kan du ta en minimini skritt i retning mot hunden. Du skal ikke gå rett mot den, men sidelengs. Prøv å gå sidelengs mot rompa på hunden, ikke forparten. Du skal tenke at du skal få hunden til å vike med rompa, mens forparten fremdeles står stille. Mange hunder vil gå av boka da, derfor er det viktig å ta dette steget lite og sakte. Først klikker du hvis du ser hunden skifte litt på vekta, ved at den lener rompa litt vekk. Da viser du at den er på riktig tankegang. Ikke klikk hvis den går helt av boka. Så gjør du det samme, og klikker når hunden tar et lite skritt til siden. Gå sakte frem og belønn for det minste lille skrittet, for hunden kommer ikke til å skjønne en dritt de første gangene. 

  6. Etterhvert kan du begynne å klikke for flere skritt. Når du beveger deg sidelengs mot hunden, se om den flytter flere skritt en deg. Hvis den gjør det, belønn den masse. Den skal jo gjøre dette av seg selv etterhvert, ikke flytte seg ett skritt når du flytter ett skritt. Når hunden har skjønt hva den skal gjøre, og den tar mange skritt av gangen, kan du flytte deg etter den en hel runde og belønne. Den skal forstå at belønningen kommer når den må gå rundt en runde. 

  7. Når hunden din har kommet hit, kan det i prinsippet trikset, nå handler det bare om å finpusse det og fjerne deg selv. Jeg begynte med å stelle meg lenger fra hunden når jeg gikk sidelengs mot den, til slutt kunne jeg stå ovenfor den, og gå rundt i ring. Etterhvert kan du lage større og større ring som du går rundt, mens hunden fremdeles må gå i den lille ringen (med frambeina på boka). Da vil den venne seg til at støtten fra deg blir mindre. Husk å belønn masse for hver runde den tar, og hver gang du flytter deg lenger unna!


  8. Hvis hunden ikke klarer å gjøre det alene når du går lenger unna, så belønn for et og et skritt av gangen, og så øke gradvis til en runde. Det som er viktig å huske på, er at hvis hunden ikke skjønner hva den skal gjøre, har du gått for fort frem! 

  9. Jeg er kommet til det punktet at jeg kan stå helt i ro, og snurre med fingeren min over hodet hennes. Da skjønner hun at hun skal gå en hel runde. 


  10. Når du ser hunden mestrer trikset, kan du legge på et kommando ord for snurringa. 

Lykke til! :D 
Og spør hvis det er noe dere lurer på!
Signaturbloglovin

2 sterke meninger

:)

04.08.2010 kl.22:10

Veldig fin blogg du har, nå skal vi prøve oss på elefanttrikset :)

Vi vil veldig gjerne få en oppskrift på high five også, om det er mulig :D

✿ Sheltiedagboka ✿

04.08.2010 kl.22:33

Oppskrift på high five og vinke vekk smellkyss skal jeg nok klare å fikse forklaringer på, de er nokså enkle!:) Det er forresten hoppe opp i armene ogsp, veldig grei fremgangsmåte! Takk for tips:)

Make my day og gi din tilbakemelding!

Takk for kommentaren!

✿ Sheltiedagboka ✿

En blogg om alt som skjer med sheltien min Chanel! For lån av bilder eller spørsmål, ta kontakt på karolinekicki@hotmail.com eller her på bloggen!

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers
hits
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...