Snus i bloggenRyggetrening

En av triksene som går igjen i freestyle, er rygging. Enten det er rygging bakover, under bena eller hva det måtte være. Øvelsen er også praktisk når du vil ha hunden lenger unna deg eller noe annet.


Her er en fremgangsmåte for å få hunden til å rygge fra deg: 

  1. Start med hunden stående foran deg. Gå et lite skritt mot den, og klikk og belønn når den lener seg litt bakover eller tar et lite skritt bakover. Da forteller du den at den er på riktig tankegang.  Gjenta en del ganger. 

  2. Så skal du klikke for flere skritt hunden tar bakover. Prøv først å ta det lille skrittet mot hunden, men den skal ta to skritt bakover. Hvis den bare tar det ene skrittet, vent med å gå mot den en gang til. Gi den en sjans til å tenke seg om, og selv ta enda ett skritt bakover uten at du ber den om det. Der er det hunden lærer mest av. 

  3. Øk videre gradvis antall steg hunden skal gå bakover. Ta minimale skritt mot den, hunden skal gå lenger bakover enn du forover! Den skal tross alt lære å øke avstanden mellom deg og den. 

Dette er en øvelse som handler om mengdetrening. Chanel kan prinsippet, men som du ser på videoen, har hun en tendens til å kaste seg bakover i bukke-posisjon. Jeg har ikke bestemt meg for om dette skal være en av to typer rygg, derfor har jeg ikke bevisst prøvd å fjerne det heller... (En type hvor hun går sakte skritt for skritt bakover, en annen der hun kengeruhopper bakover, slik hun gjør nå). 

Jeg er også for dårlig på timinga med klikkinga mi her... :( Så jeg ser stort forbedringspotensiale, men da har vi noe å jobbe med! 

Å rygge gjennom beina mine kan ikke Chanel, men søs sin Kleinspitz Lilly kan det. Jeg kan prøve å få til en video med henne senere. 

Noe du lurer på? Spør, KANSKJE jeg kan svare. Jeg er ikke noen ekspert akkurat når det gjelder rygging...

Lykke til!


Signaturbloglovin

7 sterke meninger

klois

06.08.2010 kl.09:51

Så gøy å sjå gleden te hunden når an jobbe!:)

I går lærte eg hunden min slalom på agilitybanen + mellom beinå.

Ska kje så mye te! :D Går bare med ein pølsepakke elle to:p

:)

06.08.2010 kl.13:36

Så utrolig skjønn hunden din er :) Var gøy å se henne hoppe bakover slik hun gjorde, da har du jo mulighet for å lage to ulike varinater av rygg :)

Gleder meg til å følge med videre på bloggen din!

✿ Sheltiedagboka ✿

06.08.2010 kl.13:57

klois: Det er faktisk ganske lite som skal til ja! Mange av triksene er jo lært på en dag nesten! Det skal dog mer enn en pølse enn en pølsepakke til Chanel da..:P

Sheltiedoodle

12.08.2010 kl.14:19

Hei! Utrolig artig triks :D Har ei sheltiejente selv, skal prøve å lære henne det. Veldig fin blogg du hadde foresten, gleder meg til å følge den videre...

✿ Sheltiedagboka ✿

12.08.2010 kl.23:09

Sheltiedoodle: Takk! Sheltien din var veldig søt!

Nina

29.11.2010 kl.21:06

Hei! Har nettopp vært på nybeg.kurs i agility sammen med bolonkaen min på 1 år :) Å! du så gøy det var, og så moro å finne bloggsida di!! Nice -Her var det mange gode tips og ideer som absolutt gir inspirasjon :) Du er flink! følger deg videre, ja :))

✿ Sheltiedagboka ✿

30.11.2010 kl.09:18

Nina: Så gøy at du liker bloggen min, hyggelig å høre! =D Lykke til på agilitykurs!

Make my day og gi din tilbakemelding!

Takk for kommentaren!

✿ Sheltiedagboka ✿

En blogg om alt som skjer med sheltien min Chanel! For lån av bilder eller spørsmål, ta kontakt på karolinekicki@hotmail.com eller her på bloggen!

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers
hits
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...